• Dorina
 • Fodea met veulen
 • Kenia met hengstveulen van Everglade

  Zietarina

  Geslacht Merrie
  Predikaat Ster
  Geboortedatum 16-05-2004
  Afstammeling Calvados x Lux

  Dochter van 1.45m-merrie uit echte prestatiestam

  De interessant gefokte Zietarina is een kleindochter van het Grand Prix-springpaard Karina, waarmee Robert Whitaker presteerde. Moeder Tarina springt onder Alexandre Giuntini-Malaspina in het internationale 1.45m en leverde onder meer het Z-springpaard Bonheur (v.Indorado). Grootmoeder Karina bracht het Z-springpaard Primeur (v.Karandasj), het ZZ-springpaard Orina (v.Jus de Pomme) en is grootmoeder van het 1.50m-springpaard Twister (v.Monaco) van Christian Anfinnsen. De lijn gaat in rechtstreekse lijn terug op stammoeder Fodea, die zelf als tweejarige kampioene van Groningen was. Zij bracht verder het 1.40m-springpaard Luimstra’s Adea (v.Indoctro), die op haar beurt moeder is van de KWPN-goedgekeurde hengst Everglade VDL, waarvan Stal Luimstra de fokker is.

  Zietarina’s vader Calvados sprong zelf op het hoogste niveau en heeft zich bewezen als fokhengst dankzij nakomelingen als Royal Future, Macanudo’s Deniro, Pherna en Sam.

  Als driejarige werd Zietarina ster met 80 punten voor het vermogen. Tot op heden bracht ze zes nakomelingen, waaronder in 2013 een hengstveulen van Toulon.