• Luchtfoto gespiegeld
 • Opfokstallen voorkant
 • Paarden in de wei
 • Merries met veulens in de wei

  Adea

  Geslacht Merrie
  Predikaat Elite Sport
  Geboortedatum 19-06-2005
  Afstammeling Indoctro x Nabuur

  Hengstenmoeder met 1.40m-prestaties.

  In het voorjaar van 2012 is Adea’s zoon Everglade VDL (v.Kashmir van ’t Schuttershof) met 79 punten goedgekeurd bij het KWPN. Op zesjarige leeftijd behaalde Adea al het sportpredicaat en inmiddels is ze geklasseerd in het 1.40m-springen. Adea is een halfzus van onder meer het Grand Prix-springpaard Karina (v.Emilion), waarmee Robert Whitaker successen boekte (zie ook het Artikel onder downloads). Moeder Fodea was zelf als tweejarige kampioene van Groningen en is via Karina grootmoeder van het internationale springpaard Tarina (v.Lux) en overgrootmoeder van het 1.50m-springpaard Twister (v.Monaco). Vader Indoctro sprong zelf internationaal en is vader van een hele reeks Grand Prix-springpaarden zoals de Olympische deelnemers Orestus VDL, Don Porfirio, Casadora, Vedor en Nike. Op driejarige leeftijd werd Adea ster verklaard met 80 punten voor het springen, waaronder 85 voor de reflexen en de techniek.

  Bij Stal Luimstra heeft Adea tot op heden drie hengstveulens gebracht, waaronder in 2013 via embryotransplantatie een veulen van Nabab de Rêve.

  Het KWPN heeft in 2012 een positief moederrapport opgesteld voor Everglade VDL en daarin wordt Adea omschreven als een ruim voldoende ontwikkelde langgelijnde merrie met rasuitstraling, die goed in het springpaardentype staat. Het hoofd is sprekend met een mooi oog. De nek heeft een goede lengte; de hoofd-hals verbinding is licht. De hals heeft een goede lengte, vorm en bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en loopt lang door. De schouder heeft een goede lengte en ligging. De rug heeft een goede vorm en bespiering. De lendenen zijn goed van vorm en bespiering. De croupe heeft een goede vorm met ruim voldoende lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien licht toontredend. Het achterbeen is iets groot gehoekt. De kootstand is correct. De merrie heeft goede, correcte hoeven. Het fundament is hard en heeft veel kwaliteit. De stap is actief met voldoende ruimte en souplesse. De draf is actief met een goed gebruik van het achterbeen en een goede ruimte. De galop heeft een goede afdruk en ruimte en veel buiging in het achterbeen.